Tortilla cu pui la grătar şi scorţişoară
Ingrediente:
- 2 piepturi de pui
- 1 lămâie
- 1 lingură de oregano uscat sau proaspăt
- 1 căţel de usturoi
- 1 vârf de cuţit de scorţişoară
- 1 lingură de ulei vegetal
- 3 linguri de iaurt grecesc
- 1 lingură de maioneză
- ¼ ardei roşu
- 1 salată verde „Little Gem”
- 4 foi de tortilla
- Sare
Preparare:
- Puneţi fâşiile de piept de pui într-un bol. Radeţi puţină coajă de lămâie peste carne, apoi adăugaţi sucul de lămâie.
- Adăugaţi sarea, oregano, usturoiul, scorţişoara şi uleiul. Amestecaţi bine, acoperiţi bolul şi lăsaţi-l la rece timp de o oră, dar nu mai mult.
- Încingeţi grătarul.
- Frigeţi fâşiile de carne câteva minute pe fiecare parte.
- Amestecaţi iaurtul cu maioneza.
- Încălziţi folie de tortilla pe grătar timp de un minut, apoi transferaţi-le pe farfurii şi întindeţi pe fiecare câte ½ de lingură de amestec de iaurt şi maioneză.
- Aşezaţi fâşiile de piept de pui pe foile de tortilla, apoi puneţi deasupra restul de iaurt şi presăraţi cu ardeiul roşu şi salata tocate mărunt.
- Rulaţi foile de tortilla înainte de servire.