Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

File de peşte alb cu cuşcuş

File de peşte alb cu cuşcuş
File de peşte alb cu cuşcuş
Plates icon

2 porţii

Stopwatch icon

30 minute

Stopwatch icon

Simplu

Ingrediente:

  • 2 fileuri de peşte alb (de care găsiţi sau preferaţi) 
  • 1 lămâie 
  • 1 legătură mică de busuioc 
  • 200 g de roşii cherry 
  • 100 g de cuşcuş 
  • 2 linguri de oţet (balsamic) 
  • 2 linguri de ulei vegetal 
  • ½ de castravete 
  • 2 linguri de măsline fără sâmburi, negre sau verzi 
  • Sare, piper 

Preparare:

  1. Puneţi fiecare file pe câte o bucată de folie de de aluminiu Asezonaţi peştele, apoi stropiţi-l cu jumătate din cantitatea de suc de lămâie şi presăraţi deasupra jumătate din cantitatea de busuioc. 
  2. Tăiaţi în două 4 roşii şi aşezaţi jumătăţile în jurul fileurilor de peşte. Acoperiţi cu o altă bucată de folie şi răsuciţi împreună marginile pentru a forma un buzunar. Coaceţi timp de 15-18 minute, până când folia se umflă. 
  3. În timp ce peştele este la cuptor, turnaţi 100 ml de apă clocotită peste cuşcuş şi lăsaţi-l 5 minute să se umfle. 
  4. Tocaţi mărunt restul roşiilor şi amestecaţi-le cu cuşcuşul, castravetele tocat, restul de busuioc, sucul de lămâie şi măslinele. Adăugaţi oţetul şi uleiul. Asezonaţi cu sare şi piper şi serviţi-l împreună cu peştele.