File de peşte alb cu cuşcuş
Ingrediente:
- 2 fileuri de peşte alb (de care găsiţi sau preferaţi)
- 1 lămâie
- 1 legătură mică de busuioc
- 200 g de roşii cherry
- 100 g de cuşcuş
- 2 linguri de oţet (balsamic)
- 2 linguri de ulei vegetal
- ½ de castravete
- 2 linguri de măsline fără sâmburi, negre sau verzi
- Sare, piper
Preparare:
- Puneţi fiecare file pe câte o bucată de folie de de aluminiu Asezonaţi peştele, apoi stropiţi-l cu jumătate din cantitatea de suc de lămâie şi presăraţi deasupra jumătate din cantitatea de busuioc.
- Tăiaţi în două 4 roşii şi aşezaţi jumătăţile în jurul fileurilor de peşte. Acoperiţi cu o altă bucată de folie şi răsuciţi împreună marginile pentru a forma un buzunar. Coaceţi timp de 15-18 minute, până când folia se umflă.
- În timp ce peştele este la cuptor, turnaţi 100 ml de apă clocotită peste cuşcuş şi lăsaţi-l 5 minute să se umfle.
- Tocaţi mărunt restul roşiilor şi amestecaţi-le cu cuşcuşul, castravetele tocat, restul de busuioc, sucul de lămâie şi măslinele. Adăugaţi oţetul şi uleiul. Asezonaţi cu sare şi piper şi serviţi-l împreună cu peştele.