Hamburgeri uşori din carne de curcan
Ingrediente:
-
500 g carne de curcan tocată
-
1 căţel de usturoi
-
sucul de la 1 lămâie
-
3 linguri de parmezan ras
-
o legătură mică de pătrunjel sau orice alte verdeţuri pe care le preferaţi
-
3 linguri de iaurt grecesc
-
1 ceapă
-
1 salată verde Romaine
- 4 chifle mici
-
2 roşii
-
Sare, piper
Preparare:
- Amestecaţi iaurtul cu usturoiul (opţional), sucul de lămâie şi două treimi din cantitatea de parmezan şi verdeaţă.
- Puneţi deoparte jumătate din cantitatea de dressing într-un bol mic.
- Amestecaţi cealaltă jumătate cu carnea tocată şi ceapa, apoi asezonaţi (cu sare şi piper).
- Formaţi 4 hamburgeri şi frigeţi-i timp de 15-20 de minute, până când sunt bine făcuţi.
- Cât timp hamburgerii stau pe grătar, amestecaţi salata verde cu dressingul de iaurt şi tăiaţi chiflele.
- Puneţi hamburgerii în chifle, adăugând deasupra salată şi câteva felii de roşii.
- Serviţi hamburgerii ce v-a mai rămas din salată, presărând deasupra restul de parmezan.